Seyit Torun’dan Özhaseki’ye Yanıt: “O Devirler Kapandı”

04.08.2022

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyeleri hedef alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye tepki gösterdi. Her türlü desteği almalarına rağmen iktidar belediyelerinin halinin ortada olduğunu söyleyen Torun, “Siz belediyeciliği milletin parasını yandaş vakıflara aktarmak olarak kabul ediyorsunuz. Biz o paraların kuruş kuruş hesabını veriyoruz. Sizin belediyeleriniz de açıklasın da bir görelim. Belediyeniz Ankara’da 801 milyon doları Ankapark’a gömdü sesinizi çıkarmadınız. İstanbul’da 85 milyar dolarlık imar rantını birilerine aktarırken hiç sesiniz çıkmadı. Ama artık o devirler kapandı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun başkanlığında; Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’dan oluşan Yerel Yönetimler Heyeti, Adıyaman’da ziyaretlerde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Torun, Adıyaman İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, özetle şunları söyledi:

TÜTÜN ÜRETİCİSİ PERİŞAN

“Adıyaman denilince aklımıza dünyaca ünlü tütünü gelir. Ama Malatya bölgesi ile birlikte 750 bin insanın gelir elde ettiği tütün üreticisi perişan. Hele çıkardıkları bir yasa ile birlikte tütün ticaretine 3-6 yıl arasında hapis cezası getirilmesi üreticimize verilecek en büyük ceza. Dünya ile yarışacak bir ürün üretiliyor ama siz uyuşturucu tacirlerine göz yumuyorsunuz, gözünüzü tütün üreticisine dikmişsiniz. Kazanan Amerikan şirketleri. Siz üreticiyi desteklemeyeceksiniz de şimdiki Tarım Bakanı’nın söylediği gibi Venezuela’da mı Afrika’da mı tarım yapacaksınız? Kendi üreticisine sahip çıkmayan bir iktidar, halkın iktidarı olamaz olsa olsa kartellerin lobilerin iktidarı olur. Artık Adıyamanlıları kandıramazsınız.

İKTİDAR İSTİYOR TÜİK AÇIKLIYOR

İktidar hangi rakamı istiyorsa TÜİK onu açıklıyor. TÜİK Başkanı enflasyon rakamlarını açıklamadan önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile gitti görüştü. Herhalde dedi ki ‘Sen öyle rakamları bırak al şu kâğıdı ben sana yazdım enflasyon oranını aylık yıllık sen bunları açıkla’ dedi. Yani bu rakamlar sarayın açıkladığı rakamlardır. Halkın enflasyonu en az 2-3 katı. Son 4 yılda; 3 Hazine ve Maliye Bakanı, 4 Merkez Bankası Başkanı, 5 TÜİK Başkanı değişti ama sorunlarımız çözülmedi. Aslında değişmesi gereken bu iktidar, değişmesi gereken Recep Tayyip Erdoğan.

TARIM BAKANI ÜRETİCİYLE ALAY EDİYOR

Bir de Tarım Bakanı var. Önceki Tarım Bakanı geçtiğimiz yıl ormanlar yanarken farklı çabalar içindeydi. Bir de tavuk etini çamaşır suyuna batırıp test yapmaya kalktı ya. Şimdiki de ‘biraz aklı başındadır’ dedik. O da tuttu Venezuela’ya gitti, ‘biz hayvanlarımıza pizzacıdan pizza alır gibi dışarıdan yem alıyoruz’ dedi. Bu ülkenin otu, samanı, yemi bitti, kendi ağzıyla dışarıdan hayvan yemi aldığını itiraf ediyor. İnsanımla alay eder gibi ‘pizzacıdan pizza alır gibi’ diyor. Bunlar çiftçinin yanında değil, bunlar kartellerin sermayenin ve belli bir grubun yanında.

MİLLETİ EKONOMİST YAPTILAR

Vatandaş cebinde parası olmayınca kredi kartlarına yükleniyor. Asgarisini ödüyor onu başka şekilde çevirmeye çalışıyor. Milleti ekonomist yaptılar, finansçı yaptılar. 2021 yılının ilk 6 ayında kredi kartı borç takibine düşen kişi sayısı 408 bindi, 2022’nin 6 ayında bu sayı 748 bin kişi oldu. Toplamda kredi kartı borç takibinde olan kişi sayısı 4,1 milyon kişi oldu. Ama bankaların kârları azalmadı. Bankaların karlılık oranları da yüzde 400 arttı. Kur korumalı mevduata 6 ayda ödediğimiz faiz 40 milyar lira. Dün 30-40 milyar ihracat yaptık diye böbürlene böbürlene anlatıyorlar. Senin 6 ayda kur korumalı faize ödediğin para 40 milyar. Bu iktidar tefeciye faizciye çalışan bir iktidar. Bu iktidar maalesef yoksulluğu yok eden değil yoksulluğu yöneten bir iktidar.

ÖZHASEKİ’YE BELEDİYE YANITI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Özhaseki, belediyelerimize Uşak’ta laf atmış. Bunlar hala 31 Mart’ı sindiremediler. Belediyelerimize her türlü baskıyı, engellemeleri yapmalarına rağmen, belediyelerimizin sorunları çözmesi, tıkır tıkır çalışması, vatandaşlarımıza hizmet etmesi bunları öyle rahatsız etmiş ki ‘ne yapsak ne etsek de bu belediyeleri halkın gözünden düşürsek’ diye uğraşıyorlar. Düşüremezsiniz.

SEN ÖNCE UŞAK BELEDİYENİN KAYBETTİĞİ KALDIRIM TAŞLARINI BUL

Özhaseki’ye şunu söylemek istiyorum. Hazır Uşak’a gitmişken belediyenin 150 kamyon kaldırım taşını kaybettiği ifade edildi. O kayıp taşların peşine düş bakalım, hazır oradayken onları bir bul bakalım. Yıllardır ağızlarına dolamışlar çöp, çukur, çamur… Siz bu ülkenin bütün kaynaklarını kullanmanıza rağmen, her türlü desteği görmenize rağmen haliniz ortada.

O DEVİRLER ARTIK KAPANDI

Sayın Özhaseki, siz belediyeciliği milletin parasını yandaş vakıflara aktarmak olarak kabul ediyorsunuz. Biz o paraların kuruş kuruş hesabını veriyoruz. Sizin belediyeleriniz de açıklasın da bir görelim bakalım. Ama sizin belediyeniz Ankara’da 801 milyon doları Ankapark’a gömdü hiç sesinizi çıkarmadınız. İstanbul’da 85 milyar dolarlık imar rantını yaratıp birilerine aktarırken hiç sesiniz çıkmadı. Ama Sayın Özhaseki artık o devirler kapandı. Biz halkın parasını halka harcıyoruz.

FETÖ TAKTİKLERİYLE HAREKET EDİYORSUNUZ

KPSS sorularının çalınması mı sızdırılması mı diyelim bir olay yaşandı. ÖSYM Başkanı’nı görevden aldılar af dilediler. Biz sizin FETÖ taktikleriyle hareket ettiğinizi biliyoruz. Bunu ilk defa yapmıyorsunuz zaten. Suçluyu bulup gerekeni yapmanız gerekirken şikâyet ediyorsunuz. Siz şikâyet makamı değil icra makamısınız. Aslında kimin ne yaptığını biliyorsunuz da işinize gelmiyor. Balık baştan kokar. Gerçi KPSS’ye girip de yüksek puan alan kardeşlerimizin de hakkını nasıl yediğini biliyoruz. 20 yıldır yüksek puan almasına rağmen KPSS’de yandaşı aldığınızı, o insanların hakkını sözlüde yediğinizi, elediğinizi de biliyoruz. Sizin mağduriyetiniz bir değil ki. İnsanlarımızı ayrıştırmanız hak yemeniz ilk defa olmuyor ki. Bu haksızlığınıza ilk seçimde son vereceğiz.”